Blisters

Nu sitter man här med blåsor i händerna och svettas som en gris. Anledningen är att vi håller på och gräver upp där den stensatta uteplatsen tidigare var för vi ska ha trädäck där istället. Problemet är att de bara lagt ett tunt lager grus på leran och stenen över det så nu måste vi gräva ur 20-30 cm lera för att kunna fylla på med stenkross. Leran väger bly, men sakta men säkert så går det framåt. Stoffe har grävt ett par timmar och jag var ute en timme innan. Han är iväg och fiskar hela dagen så jag tänkte jag kunde göra så gott jag kan. Ska fortsätta senare men det blev lite väl varmt i solgasset.

Fy helvete vad ont jag har i händerna!!!

Imorrn kommer Fredrik (med familj?) och hälsar på, det ska bli riktigt trevligt för jag har inte träffat honom på evigheters evigheter.

Jag borde baka bullar nån dag men det får bli en dag när det inte är så varmt. I helgen när det spöregnade hade vi ju Daniel och Pernilla här och då vill man ju inte lägga flera timmar på att baka.

Nu ska jag se om jag kan hitta på något att göra.

Recept på hallonpajen

Helena efterfrågade bild på och recept till hallonpajen jag gjorde igår. Någon bild finns ej men visst kan jag bjuda på receptet.

Smuldeg (håll i er nu för detta är riktigt komplicerat... inte)
3 dl vetemjöl
150 g kallt smör (alltid smör, aldrig margarin i bakning, det vet ni väl??)
4 tsk strösocket

Hallon efter belåtenhet, ca 500 g till en pajform. Frusna bär går alldeles utmärkt!

Lägg hallonen i formen, smaka ett och se om det behövs sockras lite extra på bären eller om det räcker med smuldegen.

Nyp ihop smör och mjöl till en smulig deg och blanda sedan i sockret. Strö ut degen över bären och vips så är du klar att slänga in den i ugnen. Där vill den vara i 25 minuter på 225 grader (200 om du använder varmluftsugn), eller tills degen blivit gyllenbrun.

Under tiden så kan du ju städa undan efter dig men glöm för guds skull inte att vispa vaniljsås! Vaniljglass funkar ju iofs också bra...

Värmeslag

Cheeses Christ (som en ful unge på Willys sa för rätt länge sen) vad varmt det är här inne nu! Har precis tagit ut två pajer ur ugnen och det känns. Har bakat två hallon-smulpajer till imorrn, fast nu ljuger jag nog lite då det inte blev någon smuldeg eftersom det var 30 grader i köket. Det mer som en deg så det slutade med att jag fick platta ut en klump i taget och sedan pussla ihop dessa över hallonen. Det blev inte så snyggt men förhoppningsvis så smakar det ungefär lika gott som smulpajerna brukar göra. Jag gillar dock när det är mycket deg i pajen och för tillfället så känns det som om det är aningens för lite deg.  

Varför får man ens för sig att baka i denna värmen undrar man ju då? Jo, det blir liksom konsekvensen när man lovar att bjuda hela arbetsstyrkan på paj imorgon. Vi har vanligtvis fika på torsdagarna, men eftersom semesterveckorna inte är "fika-bemannade" så tänkte jag att jag gott kunde offra mig. Det är kul att bjuda på fika för det uppskattas alltid!

Blir ju lite bökigt dock för jag måste ta med pajerna (en långpanna och en liten pajform), elvisp och vaniljsåsen. Som tur väl hittade jag två skålar att ha vaniljsåsen i på jobbet så det behöver jag iaf inte ta med mig.

Nu ska jag ner och sätta igång lite tvätt, ha det!


Är det rätt väg att gå?

Sitter och läser kommunminister Odells utspel om att vi ska förbjuda kamphundar även i Sverige. De flesta har väl läst att ett ganska stort antal hundraser förbjudits i Danmark och så måste ju ju vi trygghets-junkies ta efter. Eller?

Jag förstår verkligen inte varför vi måste FÖRBJUDA? Det är ett väldigt stort steg att ta i ett land som Sverige. Det är ett sätt att förminska oss som människor och min fasta åsikt är att det är ägarna som är problemet, inte hunden i sig. Visst finns det dåliga gener, men det finns det inom alla släkten!

Jag tror inte att vi kommer att komma tillrätta med problemet bara för att vi förbjuder dessa raser. Antagligen kommer avel ske i det dolda, och än värre blir att de nog kommer att avla på aggressivitet i andra raser.

Nu är ju inte jag någon expert, men detta är iaf min åsikt och är himla intresserad av vad ni tycker!

Är det kanske så att hundmänniskor är emot detta förslag och personer som haft diverse mindre trevliga erfarenheter (inte nödvändigtvis med de sk kamphundarna) är mer för??

Vad tycker ni om hundkörkort/licens?


Sommarpärlor

Nu tänkte jag ta lite hjälp av mina få, men ack så eminenta läsare och be om lite tips på härliga sommarstäder. Vi har planer på att åka iväg och bo ett par nätter i nån fin svensk sommarstad men kan inte riktigt komma fram till något. Vill helst hålla mig borta från Malmö, Göteborg och Stockholm...

Är det någon som har nåt bra ställe att tipsa om?

Sommarplaner

Hej i sommarvärmen! Vad härligt att sommaren äntligen kommit på allvar!!! Någon som har några roliga planer för sommaren?

Hittills ser listan ut såhär för vår semester:
- Linus kommer upp och sover över en eller ett par nätter. Då blir det nog massor med bad och fiske!
- Daniel och Pernilla kommer upp och hälsar på. Då är tanken att vi ska få ihop ett trädäck, men det blir ju självklart massa annat skoj med...
- Åka ner till Daniel och Pernilla
- Ett par dagar på Norje Boke camping i samband med hundutställning. Ska bli riktigt trevligt och tydligen är det stor grillfest på kvällen.

Detta är ALLT som är planerat, resten får komma som det vill. Skönt att inte ha det allt för uppstyrt, och det är ju min första semester nånsin så jag ska se till att njuta fullt ut.

Nej nu ska jag gå och sätta igång en maskin tvätt. Ha det toppen

RSS 2.0