Sista lediga dagen

Då var det en ny dag. Än så länge har jag inte gjort så mycket mer än att uppdatera lite cv på olika internetsajter. Har även druckit kaffe, firat anländandet av lönespecen och så har jag snackat med Tessan på msn. Har ett stort projekt på dagordningen idag och det är nämligen bullbak. Men kan inte börja med dem än på ett tag för jag har fått strikta order om att de måste vara nybakta lite efter fyra då storsmakarn (Stoffe) kommer hem:) 

Igår gjorde jag egen potatissallad för första gången och den blev riktigt god! Ska äta den till lunch idag tillsammans med en liten korv som ligger o steker sej i pannan nu.

 
Så vacker:) 

Den innehöll några små nypotatisar, gräddfil, en liten klick senap, gurka, rödlök, salt och svartpeppar. Sambon rynkade dock pannan ordentligt och petade på de små gröna bitarna och frågade vad det var. Det var ingen positiv reaktion på ordet gurka och de låg kvar på tallriken när vi dukade av. Jag tycker iaf att det var gott med gurka i och nästa gång blir det nog äpplen och rädisa i också- då får han att göra om han bara ska ha potatisen... Moahahaha

Låååång time

Märkte igår att det var länge sen jag skrev här. Nu när jag loggade in mindes jag att jag faktiskt skrev ett långt och intressant inlägg för några dagar sen men det var nåt fel på blogg.se (som vanligt) så det gick åt skogen och sparades inte ens i utkast:(

Idag har jag gått på stan med Tessan. Köpte mest smågrejer, typ strumpbyxor, ett lila linne, 4 par steps och så ett nytt diskställ. Vi passade på att käka på stan och det blev varsin kycklingkebabsallad på Jaxx. Jag har inte gjort så mkt mer än att skala pyttesmå nypotatisar som jag ska göra potatissallad av. Hoppas verkligen att det blir gott!

Ikväll kommer Frida, Junne och lille Isac som hunnit bli 7 månader redan! Jisses vad tiden går!!!

Fixardag

Idag är jag ledig och tänkte ta tillfället i akt att försöka få lite fint i lägenheten. För tillfället ser det ut som en bomb slagit ner. I hallen står exempelvis massa grejer som bodde i den förra bilen, bland annat baslåda och ett extra batteri. Det ligger även kartonger från Ikeabesöket eftersom de inte får plats i tvättrummet där de övriga kartongerna bor fram tills dess att vi tar ner dem till soprummet.

Hittills har jag diskat en massa disk, vattnat blommorna och satt igång att tvätta arbetskläderna. Så nu är det bara en runda disk, dammsugning och en jädrans massa plock kvar. Plus att sängen ska bäddas och kartongerna bäras ut. Har ju iofs imorrn också på mej eftersom jag inte jobbar förrän torsdag.

Nu ska jag återgå till städningen.

Ha en underbar dag!

Bilder från gårdagen

Är så trött att jag inte orkar tänka så här kommer lite bilder istället


Nya bilen blir städad av sin nye ägare


Linus klipper gräset


Plockade lupiner på vägen hem


Min underbara pion-bukett

Idag har jag jobbat och efteråt blev det en sväng till Ikea. De grejerna får ni se en annan dag. Nu ska jag sätta mej i soffan med ett glas vin.

Ha en fortsatt trevlig söndag

announcement

Ja då var det dags att tillkännage den nya familjemedlemmen. Det har varit ett par bra gissningar, men det var bara Helena som vågade sig på att gissa på bebis! Är det en bebis då?? Nej, det är ju faktiskt inte det! Inte heller är det en hund, katt, fisk eller blomma. Jag har iofs köpt helt underbara snittpioner på jobbet idag. De står bredvid tvn och ser alldeles gudomliga ut. Jaja, sluttjatat om det nu eftersom jag skulle berätta om den nya familjemedlemmen...

Drrrr (trumvirvel) drrr

It´s a new car! Haha, där fick ni allt! Visst hade jag mkt hellre haft en hund i denna stund men det får bli när det är dags för hus. Jag har inte orkat mej på att ta en bild på bilen än så ni får nöja er med en bild på Bettan, vår pärla som nu har lämnat oss. Jag har en bild på en bil som är typ som vår men det är väl roligare att se exakt vår bil eller?


Bettan- som numera ser betydligt mer sliten ut än på denna bild

Imorrn blir det jobb och sen ska vi hem till mamma & co på eftermiddagen. Ska hälsa på o visa bilen och så blir det nog även lite grillning om vädret tillåter. Ska bli kul att se hur långt de kommit med altanen också!


Jag överlevde

Jepp, här sitter jag livs levande. Lite sliten är jag, det ska erkännas men inte alls så sliten som jag trodde att jag skulle vara efter jobb HELA gårdagen. Stämplade in 08.50 för att hinna sätta i en kassa innan butiken öppnade. Vi var ont om folk, typ 5 pers på hela dagen o det är väldans få i den stora butiken! Stod inte så mkt i kassan igår vilken var skönt. Min främsta syssla var istället att hjälpa Linda som sa till mej att vattna typ allt och sen plocka upp mer blommor. Vattningen tog väl 4 timmar kanske o sen var det allt som kom emellan. Kunder som frågar tusen grejer, hjälpa till i kassan, kolla på lagret (som för övrigt var så fullt av blommor att man knappt kom in) osv osv. Det var iaf en trevlig dag och jag lämnade faktiskt bygger redan 19.20! Helt fantastiskt!

Idag har jag druckit kaffe, uppdaterat mej om vad som hänt i världen och så har jag omregistrerat mina uppgifter i donationsregistret. Innan hade jag fyllt i att jag bara ville donera organ till transplantationer men så insåg jag att det var ju lite korkat av mej. Jag behöver inte vävnader och sånt skit när jag är död så de får ta vad de behöver. Det finns såååå mycket som de där grejerna behövs till så jag finns alltså att tillgå när jag är död! Så, nu vet alla det!

Det är rätt konstigt det där med döden egentligen. Jag har en fullkomligt avslappnad inställning till min egen (kommande/framtida) död men så fort det gäller nån annan så får jag panik! Jag är alltså himla ego, eftersom jag antar att paniken kommer ifrån att jag vet hur mkt jag skulle sakna dem. Självklart så vill man inte se dem lida osv, men paniken kommer nog mest av saknaden och tomrummet som alltid blir.  

Btw ikväll eller imorrn kommer det nog mer info om den nya familjemedlemmen:)

Jobbig dag

Vaknade med en hemsk förkylning imorse. Eller jag somnade nog med den men hade trott att det skulle bli bättre men icke... Känner mej helt slut i både kropp och knopp och så detta snörvlande! Har iaf lyckats att plocka undan lite här hemma o så har jag laddat tvättmaskinen! Ska snart hoppa in  duschen för ska in till AF en sväng sen och få mitt papper om Ungdomsgrantin underskriven.

Imorrn blir det jobb mellan 9 och 19.30. Fy fasen vad jobbigt det kommer att bli!

Tillökning

Snart får vi en ny medlem i familjen Dunberg-Karlsson:)

Tillbaks

Efter en mycket lugn o skön vecka så känns det lite ledsamt att det nu är söndag och veckan är över... I lördags morse hämtade jag Stoffe vid 02.30. Han var kall som en isglass men mycket nöjd över sin dag på Sweden Rock. Inflames spelning hade tydligen varit asbra! Vid 11 åkte vi på fotboll på Hasslö. Fy fasiken vad det blåste kallt! Men solen sken och jag lyckades bränna mej i ansiktet:( Såg ut som ett rödlyse när jag kom hem... Men med lite aloevera-spray så blev det bra igen:) Efter fotbollen blev det som planerat pizzabuffé. Väl hemma i Alnaryd så plockade jag lite rabarber och sen begav vi oss upp till pappa för att hälpa till att flytta korna till nytt bete. Det gick som på räls! Kanske skulle söka jobb som kofösare, jag har ju det i mej:) Åkte vidare till Marica som var sista stoppet innan Växjö. Där blev vi bjudna på kaffe, vaniljglass, grädde och jordgubbar. Hon vet att jag är helt galen i jordgubbar:) Tack tack!  
Väl hemma i Växjö så kollade vi lite på Band of Brothers och sen blev det Mumien och Mumien 2 (vad den nu heter...) Somnade vid 01.30 och gud vad skönt det var att sova i sin egen säng igen!

Idag har vi inte gjort speciellt mkt. Var o köpte mej en cykel så imorrn ska jag cykla till jobbet. Håll tummarna för att det inte ösregnar!

Kommande vecka blir det 4 dagars jobb och en massa annat. På onsdag blir det exempelvis en liten roadtrip till Vimmerby:) Najs!

Vad fasiken ska man göra på midsommar då??? De senaste två midsommarfirandena har ju varit toppen så då måste man ju hitta nåt kul att göra detta året också ju!!!

Äntligen hemma!

Åhh vad skönt det var att få komma hem lite!

Åkte direkt efter jobbet igår och på vägen hem stannade vi till hos Marie (Stoffes syrra). Fikade och snackade lite och sen bar det av hem till mamma-familjen. Snackade en massa mer och gjorde upp lite planer för helgen. Fick även i oss lite mat:) Vet inte vad klockan var när vi gick o la oss, antagligen inte så mkt men vi var dödströtta! Sov med duntäcke i natt, jisses vad skönt det var!!!

Idag steg jag upp innan nio för Stoffe skulle lämnas hos en kompis för att sedan tansportera sej vidare till Norje för Sweden Rock. Skönt att jag bara behövde köra till Kallinge och inte till Sölvesborg (för det är den kommunen det tillhör va??) Vi var iaf på Konsum o handlade frallor och jag passade på att köpa jordgubbar som vi ska mumsa på sen! Årets första jordgubbar för min del, eller ja, jag åt ju en av de Linus fick på sin födelsedag men eftersom de inte var svenska så räknas de inte:) Känner mej riktigt stolt över att jag inte åt upp alla på vägen hem!

Ikväll ska jag upp o hälsa på pappa-familjen. Ska inte va där förrän efter åtta för Tilde skulle tydligen vara på disco tills dess. Imorrn blir det fotboll på förmiddagen och sen skulle vi tydligen käka pizza på Hasslödoppet. De har riktigt goda pizzor där så det stället kan jag verkligen rekommendera om ni skulle ha vägarna förbi Hasslö.

Nu ska jag gå ut o se om jag kan hjälpa mamma med nåt i trädgården.

Ciao!

Dagens skämt

Idag har jag hittat ett skämt i politikens tecken- väldans aktuellt med tankte på det stundande EU-valet.

En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
- Självklart min son, fråga på!
- Vad är politik, far?
- Tja.... i politiken finns det 5 folkgrupper:
1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid

- Jag förstår inte far... kan du förklara det för mig?
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
- Mer eller mindre...

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare.

Nästa morgon sa pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är!
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Inte så rumsrent men vad fan, det är nog inte nån som tar skada:)

Lista

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?

- Hus och en bil! Jag skulle även dela med mej till familjen, för de är de värda!


Har någon någonsin kallat dig lat?

- Ja, med all rätt. Haha


Vilken svordom använder du mest?

- Jag använder många...


Tittade du på tecknat när du var liten?

- Japp. Älskade bumbibjörnarna, Babar och såna där..


Hur många syskon har du?

- Tre. Micke (helbror), Linus (halvbror) och Tilde (halvsyster)


Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?

- Jag vill tatuera mej men det är inte riktigt läge.


 Vad har du för väder just nu?

- Molnigt, men enligt datorn så är det typ 24 grader ute


Vad åt du till middag lunch senast?

- Stekt korv med makaroner till lunch.


Kan du vissla?

- Ja men inte så bra.


Vilken film kan du alla replikerna till?

- Inte nån tror jag, skulle va nån av Harry Potter-filmerna isf


Hur många stolar står kring ditt köksbord?

- Fyra


Har du en stationär dator eller en bärbar?

- En stationär


Vilket var ditt favoritämne i skolan?

- Engelska och geografi


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

- Det är då fan! Sen är det bara att gilla läget


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

- Hahaha, nej!


Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?

- Jisses, ehhh... Ingen aning


Har du åkt moped någon gång?

- Jag har en moped hemma hos mamma. Den har jag spenderat många timmar tillsammans med!


Vad lyssnar du på nu?

- The Hills på webtv


Tips inför sommaren

Jag är ett stort fan av Cosmopharma (tidigare Volare) och deras produkter. Jag tänkte därför tipsa om en av mina absoluta favoriter som fungerar till det mesta, nämligen deras Aloe Vera-spray.

Den använder jag på benen när jag har använt epilatorn och huden är irriterad, jag använde den igår eftersom jag självklart hade blivit lite röd när jag var ute och så har jag använt den i ansiktet när min hy har varit en katastrof. Så skönt att man slipper hålla på och smörja in, särskilt om man råkat bränna sig. Då är det ju inte jättenajs att hålla på o kleta in en massa kräm.

Jag tänkte snart ha ett hudvårds-party med Cosmopharmaprodukter så då är alla som vill välkomna att komma. Blir väl främst de fd jobbarkompisarna antar jag:)

Revenge of the fallen

Av en slump så hittade jag trailern till Transformers 2- The revenge of the fallen, och jag kan bara säga "kom till Sverige nu". Jag hatar att kolla på bio men för denna filmen skulle jag absolut kunna offra mej och sitta brevid nån äcklig, illaluktande gubbe (vilket jag alltid får göra av nån anledning) och för att inte tala om alla dryga fjortisar!!! Men iaf, filmer verkar hur bra som helst. Det står på sidan att den har premiär 24/6 i USA och faktiskt i hela världen men man undrar ju hur länge det dröjer innan det kommer till en bio här i skogarna!

Nån mer som gillar Transformers kanske??? Eller alla tycker bara att jag är en liten mupp?:)

Jobb, sol och husvisning

Får väl börja med att tacka vädergudarna! Tack tack tack för det underbara vädret! Har dock inte hunnit njuta massor av det eftersom jag jobbat hela helgen men idag har jag varit ute i solen en stund och igår åkte Stoffe och jag o köpte glass o satte oss i kvällsolen.

I lördags jobbade jag och sen kom mamma o Linus hit en sväng. Vi fikade och lagade middag. På kvällen var det Robinson-final och där hejade jag på Jarmo och Anna men det sket sej ju! Typiskt! Jobbade även på söndagen och shit vad mycket folk det har varit i helgen. Har knappt hunnit andas mellan kunderna och alla dessa frågor man får! Man lär sej massa nytt varje dag och sånt tycker jag om:)

Nu sitter jag vid datorn och dricker kaffe. Guud vad gott det var med lite "juice of life":) Har även hunnit med att fixa till naglarna med lite nytt lack. Nu tänker nog någon "Herregud, gör inte människan nåt annat än o måla naglarna??", och visst det blir några gånger per vecka för det slits så rackans fort på jobbet. Samtidigt vill jag ha målade naglar för det känns vårigt.


En svagt lila, ganska trist o mesig färg, men det är ändå färg. Finare IRL

Om en stund ska jag göra mej irodning för vid 17 ska vi kolla på ett hus. Vi är inte redo att köpa hus, iaf inte på det ekonomiska planet, men det kan ju vara bra att undersöka vad som som finns och vad man är ute efter osv. Det ska bli såå kul att kolla på hus, synd bara att man inte får köpa:) Tror att jag ska inviga den nya klänningen jag köpte på H&M förra gången jag var på stan.

Nu är jag ledig fram till torsdag! Men självklart ska det regna:( Njut av solen medans den varar, men glöm inte solskydd!

RSS 2.0