Another day

Jaha nu har det snart gått ännu en dag utan att jag gjort ett piss:( Har iofs plockat undan liiite och duschat men det är också allt. Ska snart in till Växjöhem för att säga upp lägenheten för förra gången vi åkte in så hade de stängt två minuter innan vi kom dit:( Sugigt!

What else? Ja, håller ju på o fixar inför flytten. Det blir ju en del att ordna, bland annat el, vatten, sophämtning och så måste vi ju ha adsl. Hade sett fram emot ett mobilt bredband men det kan vi tydligen inte ha pga att vi har larm i huset...

Nu måste jag göra mej iordning...

Ha det

PS. Grattis på 20-årsdagen lillebror!

Lene is in da house...

Jepp, igår var vi och skrev på papprena för huset:) Flyttar in senast den 16:e oktober... Det känns helt sjukt overkligt. På vägen hem sa Stoffe att jag såg helt vettskrämd ut och det var jag nog också, men fan vad coolt!!! Anna som säljer huset till oss var hur trevlig som helst och sa även att grannarna är toppen. Najs najs

Nog om det för nu... Det har hänt mer! I förmiddags ringde en kille från KonveGas och undrade om jag ville komma på anställningsintervju på fredag. Det var en administrationstjänst och såklart sa jag ja:) Håller tummarna för att det inte är massa ekonomiuppgifter för det är jag ju ingen fena på... Då får jag rekommendera nån annan:)

Några minuter efter det samtalet så ringde Mattias och ville att jag skulle jobba 10-19 på fredag och det var ju klart att jag ville. Minus tiden för intervjun då:) Hoppas att allt bara löser sej nu med!!!

Nu ska jag nog återgå till Scrubs och sen diska lite...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Cancerspöket finns överallt

Jahapp vad ska jag skriva här nu då? Kan ju iaf redogöra för vad som hänt sen sist...

Igår när mamma och Linus hämtat mej vid bussen åkte vi till mormor och morfar och hälsade på. Det var trevligt men extremt jobbigt att träffa mormor då hon är jättesjuk i blodcancer. Det var dock skönt att veta att vi hade en mysig stund tillsammans nu för jag vet av erfarenhet hur fort det kan gå sen när det är dags. Det är så fruktansvärt många i min "närhet" som lämnat vår jord detta året och det har tärt ordentligt på mej. Det blev inte lättare på kvällen när vi var på fotboll i Fridlevstad och älskade Robins pappa var där. (Robin gick i min klass i högstadiet och jag var en av många många människor som tyckte extremt mycket om honom och han förlorade kampen mot cancern tidigare i år). Mamma undrade om jag inte skulle gå o säga hej till Sven men jag var självisk nog att avstå bara för att jag inte orkade. Palla stå o störtlipa inför alla fotbollsnissar lixom. Usch vad jag känner mej hemsk nu!

Idag blir det loppis och kalas. Ska bli riktigt spännande att se vad pappa säger när jag nämner huset! 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ut i det fina vädret. 

Ha en underbar dag

 

Solklar logik?

Låg o lyssnade på radion i morse där det framkom att det finns alldeles för få djurhållningskontrollanter eller vad man ska kalla dem. Kanske rent av djurbeskyddare... Anyway... Fördelningen av dessa kontrollanter baserades inte på antal djurhållare, nej nej, det hade varit alldeles för logiskt, utan på antalet invånare i länet! Hur sjukt är inte detta? Det spelar väl för sjutton gubbar ingen roll hur många som bor i länet, utan själva grejen är väl om de har djur som ska kontrolleras och skyddas!?! Sånt här nonsens gör mej skogstokig... Nu vet ni det!

Nu ska jag snart bege mej in till stan för klippning av kalufsen och sen vidare transport ner till Blekingeskogarna. Ska bli så mysigt att umgås lite med familjen (familjerna blir det ju iofs denna helgen).

Ha en underbar helg hörrni

Blandade tankar och bilder

Snabb fråga.. Bör jag skaffa Facebook? Fram tills nu har jag ju lyckats hålla mej borta från detta avgrundshål men alla snackar ju hela tiden om hur bra det är för att hålla kontakten med folk. Och jag har faktiskt massvis men kompisar som jag inte snackat med på evigheter och det är ju bara tragiskt! Sen att Robban berättade om ett spel på Facebook där man odlar och skördar gjorde ju att det blev nåt plus i kanten för detta virtuella vuxendagis.

Idag har jag sökt ytterligare ett jobb, ett som jag inte är riktigt kvalificerad för men hur ofta är man det:P

Imorrn ska jag åka hem till familjen för på lördag är det kalas för pappas sambo Jessica som fyller år idag. Hipp hipp hurra! Tänkte att jag skulle ha min nya klänning så den måste jag stryka idag, ser inte fram emot detta ett endaste dugg!

För tillfället sitter jag i telefonkö hos Anticimex. Tänkte att jag skulle boka mej en genomgång av besiktningsprotokollet, så att man får lite mer insikt i det. Säljaren har ju besiktigat huset så den kostnaden slipper vi, men man vill ju ändå få så mycket koll man kan. Är vissa frågetecken som man vill få uträtade helt enkelt.

Eftersom huset inte ligger kvar på Hemnet så får ni hålla till godo med mina bilder, som iofs bara är på trädgården och utsidan av huset men det får duga tills vidare.













Any comments??

Blahadag

Jisses vilken tråkig dag det har varit hittills!!! Det enda jag har gjort är att sitta vid datorn och surfa runt. Har svarat på lite mejl, kommenterat lite bloggar, kollat upp priser på bränslepellets och på Hus&Hem-tidningen. Snart ska jag hänga upp tvätten som jag till slut fick tummen ur att kasta in i maskinen. Ser på Tv-guiden att det strax är Project Runway, vilket kan vara ganska trevligt så det ska jag kolla på. Så hänger jag upp tvätten i pausen istället:)

Igår kväll var vi ute hos Robban och Sandra en runda. Hjälpte till att plantera lite i de nya snygga blomlådorna som Robban byggt. Kommer bli riktigt snyggt när det växt till sig lite.

Nu har kaffet blivit kallt med, typiskt! Om man skulle duscha och sen gå en sväng i det vackra vädret? Känns som att sommaren ger det sista nu så det gäller att passa på innan rusket kommer tillbaka!!!

Is this real!?!

Ja då var det dags för det stora avslöjandet, vad är det för hemligt "projekt" som varit på gång under ett tag???

Jo, för ett par veckor sen var jag och älsklingen och tittade på ett hus i Hovmantorp som vi verkligen fastnade för men sen har det varit lite döläge med allt. Var o kollade en gång till på huset och bestämde väl oss för att det var nåt att satsa på. Så den senaste veckan har gått åt att kolla upp en MASSA saker med sotning, bygglov och allt sånt där. Det tar en hiskelig massa tid, men gud vad roligt det har varit. Jag älskar ju att fixa grejer och att ha en lista där man får bocka av efter hand är ju riktigt najs! Måste ge mej själv en liten eloge för allt mitt slit :P

Idag var vi då på banken och fick ett lånelöfte. Sprang nästan till mäklaren och la ett bud!!! Det kommer bli tajt nu i början eftersom jag bara får ersättningen från AF/försäkringskassan men jag tänker inte gå miste om vårt hus pga några fjantiga slantar! Jag har ju dessutom tänkt att jag ska få jobba en del på Plantagen, alternativt få ett annat jobb:) Pappa kommer dock att få spelet på mej!!! Köpa hus när man inte har en fast tjänst, det är ju vansinne! Visst, det är inte världens mest perfekta lösning men no pain, no gain som man så fint säger. If you´re not in you can´t win eller högt satsat hälften vunnet är ju två andra passande uttryck.

Något annat passande är ju att IKEA-katalogen kom idag! I ett mindre format men den verkar mer lovande än förra årets för den var, let´s face it, ingen höjdare.

Nu ska jag kolla gräsklippare på Blocket, vi kommer nämligen att få en ganska stor tomt så nu räcker det inte med den lilla minitrimmern vi hade i förra lägenheten:)

Håll nu alla tummar och tår för att vi får huset!!!! Får veta det inom några dagar...

Bilder på underverket kan jag bjussa på imorrn om ni är riktigt snälla:P

Vad gör jag nu då?

Ja, nu fick jag ju frågan om vad jag gör nuför tiden och eftersom jag vill veta vad alla andra gör så får jag ju ta tag i och berätta om det själv!

Jobbade ju min sista schemalagda dag på Plantagen i fredags. Då bjöd jag på hallonpaj som var mycket uppskattat. Efter pajen visats upp fick jag reda på att jag kommer att få jobba mer, men inte så mycket som jag gjort nu i vår och sommar. Jag skulle dock få lite ledigt denna veckan då de redan hade full bemanning. Detta betyder några dagar med sovmorgon och det är ju alltid trevligt:)

Håller på med mitt "projekt" som ständigt maler i huvud och maggrop och så har jag sökt två jobb. Alltid lika spännande vad man kan hitta. Man kanske skulle bli Sandwich ArtistSubway?? Haha!!! Hittade en annons på Blocket om en som sökte bärplockare så jag anmälde mitt intresse, det visade sig dock att det var en gubbe med massa blåbär på sin tomt:) Det kände jag bara inte för riktigt men jag kanske hinner ändra mej??

Så, nu har jag berättat vad jag har för mej, nu får ni göra det samma:P

Sista dagen

Eftersom det är min sista dag på Plantagen imorrn tänkte jag bjuda på en rolig "incident" som inträffade för några veckor sen som jag glömt bort att dela med mej av...

Jag står i kassan med några personer i kö när det är en dams tur.
Damen: "Ursäkta, men jag har fått flatlöss på min orkidé"
Jag: Låtsas som att jag tyckte hon sa bladlöss och pekar på hyllan med bekämpningsmedel. Biter mej i läppen och tänker på annat för att inte dö av skratt mitt bland alla kunder.

Men man kan ju inte låta bli att tänka följande:
1. Vad har hon gjort med den stackars orkidén om den fått flatlöss??
2. Eller, har hon kanske fått bladlus på sin "orkidé" (jag hoppas att ni fattar)

Jag tyckte iaf att detta var hysteriskt roligt

Ages ago

Jopp, jag lever! Men det är knappt ibland känns det som. Har jobbat som en tok större delen av sommaren så när jag väl har varit ledig så har jag inte velat sitta här o uggla framför datorn. Nu är det dock min sista vecka på underbara Plantagen och jag börjar inte förrän kl 14 idag så jag tänkte passa på att skriva några rader om vad som händer.

Det händer lite grejer (ok, big change)  men det är inget jag vill skriva mer om här förrän allt är klart så ni som vet får gärna hålla det utanför kommentarerna här på bloggen tills vidare:)

Kan ju iaf berätta att vi hade sommarens underbaraste helg förra veckan. Då var vi nere hos Daniel och söta Pernilla på "hennes" gård mitt i Skåne. Det går inte att beskriva med ord hur vackert, skönt och avkopplande allt var där... Och att vi bodde på en kennel med underbart fina pyrenee-hundar gjorde inte saken sämre. Där behövde man inte vara rädd för inbrott om man säger så:) Det togs lite fina bilder med Pernillas dunderkamera men dessa har jag inte fått skickade till mej än men det kommer.

Nu ska jag dricka lite kaffe och surfa vidare...

Ha det gott

RSS 2.0