Minnen från sommaren

Sitter och drömmer mej bort mot sommar, sol och bad. Har kollat igenom massa bilder på datorn och hittade några härliga bilder från midsommarfirandet i Halmstad som jag ville dela med mej av...


Promenad i Tylösand... tror jag.. Rätta mej om jag har fel Natta:) Blåste gjorde det iaf!!!


Det skummade så fint av de stora vågorna!


Natta, Daniel och jag




Våra två grillmästare sköter utomhuskäket


Natta och jag håller ställningarna i köket


Daniel orkar inte ta på sej förkläde:)


På väg ut för att göra Halmstad osäkert.. Nej, jag skojar bara! Vi ringde faktiskt polisen och fick några nötter inburade! Hahaha, vilka minnen!

Nu börjar Stoffe snacka om att vi ska baka bullar:)

Lite nytta

Nu har snart hela veckan gått, iaf den som innefattar vardagarna... Stoffe och jag har faktiskt varit ganska så duktiga här hemma. Har haft små projekt som måste fixas och som vi tagit tag i. Nu ska det bara dammsugas och våttorkas och så har jag min garderob som måste fixas... Frågan är vad man ska göra sen när allt det är klart!?

Idag blir det väl till att fixa det där återstående och sen får man väl försöka komma på vad man ska göra med sitt liv!

Nu ska jag käka lite frukost...

So long


Vad var det jag sa?

Mycket riktigt så damp det där hemska papret från CSN ner med posten idag så i februari ska jag betala in 1630 kr till de där utsugarna.. Nej, jag är faktiskt inte så bitter över dem eftersom det är dem som möjligtgjort mina studier!!! Lite trist bara att man får veta det en månad innan betalningen ska vara inne!

Nu är jag verkligen skitsugen på att hitta ett jobb! Hon på Adecco sa att det ev fanns ett receptionsjobb på gång så nu har jag suttit och kollat i H&M-katalogen efter vad jag måste köpa om jag får ett sånt jobb där man måste se lite tjusig ut:) Nu lever jag i mysbyxor, skönt men inte så kul! Hon nämnde dock att de nog ville ha nån med ekonomikompetens:( På grund av att de nästan alltid vill att man ska kunna med ekonomi så har jag börjat fundera på om man inte ka läsa lite sånt. Oturligt nog är det för sent att söka kurser nu... Hittade ett dokument om bokföring- typ bokföring for dummies- som jag sitter och läser för tillfället:) Tragiskt!

God kväll!



Day of today

Har bara någon minut på mej att skriva innan middagen är klar... Idag blir det kålgryta, så rackans gott!

Idag var jag på intervju på Adecco, det kändes som att det gick bra men det var ju inte för nåt specifikt jobb tyvärr:( Men hon sa att det såg lovande ut så jag håller tummarna!!! Efter intervjun gick jag o Stoffe en sväng på stan o så käkade vi lunch med Tessan med, alltid lika trevligt!

Körde vidare ut till MediaMarkt och ElGiganten för att kolla på skrivare men den jag kollat ut hade inte kommit in än så måste bege mig ut dit imorrn igen:( Men men, det är ju inte direkt så att man inte har tid:)

Läste på Nattas blogg att hon hade fått papper från CSN nu, om återbetalning av lån. Det kommer jag också få snart då antar jag:( Skit också... Hoppas att man hittar ett jobb och kan börja betala av i lite snabbare takt än minimumtakten som de börjar med!

Nu ska jag servera min man lite mat!!!

Uppdatering om mitt liv

Nu har snart hela måndagen gått.. Idag har det väl inte hänt massor men lite iaf!
Vaknade av att det ringde en tjej från Adecco och sa att hon ville träffa mej eftersom jag registrerat mej hos dem så jag ska in dit imorrn vid 10. Hoppas att de snart har något som jag skulle passa för!!! Tänkte att jag ska ta med mitt tjänstgöringsbetyg för då kan de bara inte säga nej:)

Ringde även till Växjöhem för att felanmäla vår tvättmaskin. Igår när den skulle börja centrifugera så hoppade den över golvet inne i tvättrummet och vi fick stänga av strömmen för den var heeeelt galen, som förhäxad till och med. De sa att de skulle kolla på den idag eller imorrn... Tänkte inte mer på det och åkte in till stan för att uträtta lite ärenden på banken och arbetsförmedlingen och när vi kom hem så vad stod inte där om inte en ny tvättmaskin:) Hur bra som helst för vi har en hel del att tvätta nu! Växjöhem kan man alltid lita på!

Annars har vi plockat undan här hemma och jag har även hunnit med att slöa i soffan:)

Nu ska jag hänga upp tvätten så att jag kan slänga i en ny laddning!

So long!


Fint besök

Mitt i mitt tv-tittande innan idag så plingar det på dörren. Jag öppnar aldrig när jag är hemma själv eftersom jag inte har nåt titthål och då inte vet vem det är. Det plingar igen och jag tycker att det verkar underligt... Sen ringer mobilen och det är mamma och inser då att hon och Magnus, som för övrigt var ute o körde lite när jag ringde dem nån timme tidigare, nu står utanför dörren. När jag öppnar så står de där med tulpaner och fika, blev så glad!!! Efter fikat åkte vi ut till CityGross en runda och efter det blev det Kupan!

Tyckte det var mysigt att de kom o hälsade på trots att vi ska ner till dem om bara en stund, hihi!

Ikväll blir det nog bara mys framför TVn och imorrn blir det PartyLite-träff ute i Torhamn. På kvällen ska vi käka tacos och sen ska vi bada i badtunnan:) Hoppas att det blir riktigt kallt tills imorrn. Det var iofs ingen värme ute innan men det var nog mest för att det blåste så mycket.


Här en bild på den nya badtunnan på släp, som Magnus har för uthyrning. Vi har en annan stationär också som vi ska bada i.

Nu ska jag packa ner mina saker och lite cider och sen är det bara att bege sig ner mot storskogarna:)

Ha en grymt trevlig helg

Tummen ur!

Wazup today??

Har precis svarat på en annons om medryttare som Sabbe hittade åt mej på Blocket:) Hoppas att ägaren hör av sig snart och att hon inte redan hittat någon annan som ska hjälpa henne. Det var tyvärr inga bilder på pållarna men det var tydligen både unghästar och ridhästar. Ridhästarna var halvblod och shire:) Najs!!!

Ni som känner mej vet att jag saknat ridningen så sjukligt mycket och det hade varit så skönt att komma igång med det nu när man har en massa tid över! Hästar är som terapi, det spelar ingen roll hur sur o tjurig man är innan ridningen, när man sitter upp i sadeln så rinner det lixom bara av och man känner att man klarar allt! Jag hade behövt lite sånt idag...

Idag jobbar Stoffe sin sista dag:( Undrar hur länge det tar innan han klättrar på väggarna här hemma, inte länge!!! Ännu en anledning till att jag behöver stallet:) Nej men det ska bli riktigt mysigt att vara hemma tillsammans ett tag...

Nu ska jag få i mej resten av mitt goa kaffe och kolla på alla hästsidor som jag kan hitta:)

So long!


En bild

Nu ska jag strax iväg till Tessan men innan dess bjuda på en bild på våra nya påslakan som vi fick av bror och hans flickvän i julklapp. Svarta med vitt blommönster på ena sidan och svart-och vitrandiga på den andra, så snygga! Inatt är det upp till bevis för att se om de är sköna att sova i med!


Tjo!

Snart är klockan 12 och då kommer Stoffe hem på lunch. Nu har han ju det så bra att det bara tar 5 minuter hem från jobbet så några luncher har det blivit här hemma. Skönt med lite sällskap! 

Idag har jag inte haft så mycket för mej, som vanligt! Har suttit och drömt mej bort på Hemnet och läst lite nyheter och bloggar. Efter lunchen ska jag ta o städa lite här hemma för det behövs verkligen. Även om man har all tid i världen nu så är det fortfarande riktigt trist att städa! 

Ikväll ska jag ju till Tessan där det är MaryKay-party. Har ju inte råd att köpa nåt men man kan ju alltid kolla ut vad man ska köpa sen när man får jobb:) Om man nu kommer att få ett jobb! På arbetsförmedlingen sa de dock en intressant sak.. Det kommer bli sjukligt mycket pensionsavgångar om ett par år och då kommer det kanske t.o.m vara så att det är vi arbetssökande som lägger ut en annons om vilken kompetens vi har och att företagen och kommunerna sedan får höra av sig till oss! Det hade varit nåt det!

Nu ska det fixas lunch!

 

Rise and shine

Nu är det en ny dag och jag ska göra vad jag kan för att göra det till en bra dag! Har dock inga storslagna planer för dagen, det blir väl mest det gamla vanliga. Idag finns inte några måsten mer än disken men det finns ju alltid massa borden: tvätta, rensa garderoben, bädda rent i sängen osv... Men jag gör det jag känner för helt enkelt!

Ikväll blir det ju som jag sagt innan Tupperware med jobbarkompisarna och imorrn blir det Mary Kay hos Tessan. Det ska bli riktigt kul för jag älskar ju smink o sånt grejs!! På lördag blir det PartyLite med mamma! Trist bara att ekonomin är som den är:( Men man kan ju kolla ut vad man ska köpa när man får jobb:)

Nu måste jag få i mej lite kaffe.... (Påminner mej själv om att ta med kaffe till arbetsförmedlingen nästa gång, lite pinsamt att sitta o gäspa var 3:e minut).

Har du några storslagna planer för dagen!?

Förvirrad

Usch, jag börjar bli gammal! Det är ju imorgon det är Tupperware-träff hos Görel:) Vilken tur för jag mår lite illa o så idag så det ska bli skönt att få va hemma!

Mötet på AF gick bra, det var inte så mycket vettit som sas men det var bra att man fick träffa sin handläggare! Vi var 5 stycken från Aditro...

Nu ska jag göra mej lite kaffe!

Love

Idag har jag mått lite bättre, mestadels pga min underbara sambo- älskar dej, tack för att du finns!

Imorrn blir det möte på Arbetsförmedlingen på morgonen och på kvällen ska jag på Tupperwareparty med mina fd jobbarkompisar.. Då ska det bannemej kacklas en massa:)

So long!

Life sucks

Ja, så är det bara!

Kanske kan man göra nån liten förbättringsåtgärd kommande vecka men det ska man väl inte räkna med??

Deprimerande?? Hell yeah!


Weekend

Idag har jag faktiskt hittat på lite grejer... Eller ja, efter kl 13 blev det lite fart i mej:) Skulle leta reda på sladdarna till skrivaren för på nåt sätt så hamnade inte de på samma ställe som skrivaren vid flytten och insåg att jag skulle fixa iordning inne i förrådet (igen) så att alla julsaker o sånt får plats utan att man alltid får flytta på allt skit om man ska ha nåt. Hittade sladdarna och fixade iordning. Sen var det dags att få fart på skrivaren så att jag kunde skriva ut och kopiera lite grejer med men den ville verkligen inte skriva ut svart! jag trodde jag skulle bli tokig för jag hade ju satt i en helt ny patron men den ville inte ändå! Provade med allt och dubbelkollade så att jag inte satt i den fel men den satt precis som den skulle *fattar noll*

När jag hade slitit mitt hår nog så bestämde jag mej för att åka in till stan och köpa present till mamma och en ny julklapp till pappa då skjortan han fick i julis inte passade. Inne i stan hann jag även säga hej till f.d jobbarkompisen Görel som fått jobb i Teliabutiken som ligger i samma byggnad som vårt kontor gjorde:) Hittade även en finfin och megamysig halsduk på Lindex för endast 25 kr!

Väl hemma så har vi ätit o sen tog jag ett bad för jag var så frusen, kallt som attan idag ju! Sen har jag diskat och plockat undan o slängt in en maskin tvätt så lite duktig har jag iaf varit idag:) Detta betyder att jag kan lata mej lite extra nu när vi är hemma hos mamma!

Trevlig helg!

What now?

Ja då var klockan snart halv 12 och jag har inte gjort ett dugg vettigt idag. Ska snart samla ihop tvätten och se om det är tillräckligt för att starta en maskin. Sen borde det diskas någon vända med...

Nu ska jag se om jag kan hitta några svinbilliga gardiner så att jag kan ta ner de röda...

So long!

Mina mästerverk

Tänkte bara visa en bild på de underbart goda bullarna jag bakade innan.. Meningen var ju att de skulle följa med ner till mamma kalas på lördag men hon behöver ju inte alla så några godingar fick vi själva:)


Birdie-Nam nam

Vad föredrar du- kanelbulle eller vaniljbulle?

Arma ben

Idag var det återigen dags för en promenad. Mötte upp två f.d jobbarkompisar och så tog vi en sväng runt Växjösjön i det vackra vädret. Efter promenaden mötte jag upp Therese för lite lunch och fika hemma hos henne. När jag skulle hem bestämde jag mej för att ta bussen för nu orkade inte de stackars benen gå mer.

När jag kom hem satt det en lapp på ytterdörren in till trapphuset där det stod "Gå inte på golvet, det är nybonat". Jag och en annan tant som stod där fattade noll, hur fan skulle man ta sej till sin lägenhet om man inte fick gå på golvet??? Vi gick in iaf och samtidigt kom den en man från andra dörren som undrade hur fan man skulle göra om man inte fick gå på golvet:) Ibland undrar man ju!!!

Nu håller jag på med kanelbullar och jäsningen borde vara klar nu så det är väl lika bra att fortsätta...

Efter bullbaket ska jag nog fika lite och kolla på Scrubs, men vad fasen ska man äta till middag då??

So long!

Vilken dag!

Ojojoj, det blir nog inte så mkt skrivet nu för det känns som att mitt huvud ska explodera men jag får väl iaf redogöra för min någorlunda händelserika dag...

Jo, jag skulle ju på promenad med Lucy och hundarna idag och vi bestämde oss för att åka ut till Kronobergs naturreservat och gå en sväng i den vackra skogen. Vi började gå längs en led och trodde att vi följde den hela tiden men det visade sig att vi hade gått lite fel så vi kom tillbaka samma väg som vi började på. Sen blev det fel igen så vi kom ut nån helt annan stans och var allmänt förvirrade. Mötte en människa som vi frågade hur vi kom tillbaka så vi fick lite tips iaf... Till slut, över 2 timmar och mer än en mil senare, kom vi tillbaka till bilen igen och tur var väl det för både jag, Lucia och Bosse var helt slut. Det var bara Roya som var lika glad som när vi började rundan... Åkte hem och satte mej i soffan och kollade på lite Scrubs och vilade.

En stund efter Stoffe kom hem åkte vi till affären och sen var det bara att diska och fixa lite inför fikan med Junne, Frida och Isac. Nu har de precis åkt och jag tror att jag ska slänga mej på soffan och tycka lite synd om mej själv...

Imorrn ska jag ut och promenera med Therese, hoppas bara att det lite blir en lika lång runda som idag för det pallar jag inte... Ska även baka imorrn med för det hann jag inte göra idag:(


Bosse och Roya på promenad för någon vecka sen

Nu får det vara nog med skrivande för idag!

So long!

Promenad

Goddagens!

Dagen började med några avsnitt av Scrubs, det muntrar alltid upp mej! Jag älskar komediserier på TV!! Hemma har vi Scrubs, Vänner, Two and a half men och Futurama så det finns alltid nåt kul att kolla på. Vilken är din favvo??

Ska snart iväg på promenad med Lucia och hundarna. Inser nu att jag inte kollat hur vädret är idag, kan ju vara bra att veta hur man ska klä sig. Jag fryser ju nästan alltid ändå iofs, men man kan ju iaf försöka!
Efter promenaden måste jag bort till affären o handla massa grejer så att jag kan baka bullar med... Mums!! Ikväll kommer Jonathan, Frida och Isac på fika så får inte glömma att köpa nåt glutenfritt också!!

Längtar som bara den till helgen när vi ska hem och fira mamma. Det känns som att det var en evighet sen vi var hemma nu men det var ju typ vid jul.... På lördagen blir det mat med exotisk planka och så fika med mina bullar och tårta, yumyum! På söndagen tror jag att Stoffes syster Marie skulle komma och hälsa på oss. Vi brukar stanna till hos dem när vi kör hem annars men nu var resten av familjen sjuk och jag har ingen lust att bli sjuk så hon skulle komma ner till oss istället:) Och så ville pappa att vi skulle komma och hälsa på en runda med så det blir ganska fullt upp. Hade velat åka ner till Landtlif också men det hinner vi inte så det får bli en annan helg. Ska ju ner till mamma nästa helg med för då var det nån PartyLite-träff ute i Torhamn med massa folk och bra erbjudanden. Synd bara att man inte har råd att köpa nåt!!!

Nu ska jag kolla vädret och sen klä på mej ordentligt så att jag förhoppningsvis slipper frysa...

So long!

Lasagne?

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Vaknade med yrsel som antagligen berodde på mitt näsblod som behagade att komma då... Så jag har gjort lugna saker idag:) Har diskat och så lagat lunch då Stoffe kom hem o käkade på sin lunch. Diskade lite till och så duschade jag. Sen kom Therese och hälsade på och vi har suttit i soffan och snackat och sneglat på diverse tv-program. Nu har hon åkt hem och Stoffe har redan begett sig vidare till en jobbarkompis för att pyssla med akvariegrejer.

Jag ska försöka fundera ut vad man ska göra till middag. Jag är så hiskeligt sugen på kött, potatis, sås och sallad men vi har inget kött hemma:( Vet inte om jag orkar gå till affären heller... Behöver iofs ändå köpa lite grejer till mitt bullbak som antagligen får äga rum på torsdag. Kanske blir det lasagne istället för jag vet att vi har grejer till det hemma:)

Imorrn ska jag antagligen ut och gå med Lucia en sväng. På bilden nedan ser man hur fint vädret var när vi var ute och gick för en vecka sen. Nu har all snön regnat bort och det är lika grått och trist som vanligt:( Blir eventuellt även en promenix med Therese också för vi har bestämt att vi ska ut och gå på dagarna. Då rör man lite på fläsket iaf!


Bosse

Dagen som gick

Usch, idag har jag verkligen inte gjort ett piss. Har suttit i soffan och känt mej riktigt hängig och frusen. Kollade aldrig på Oprah för det var repris från i fredags och jag hade alltså redan sett det avsnittet.. Kollade istället på en dokumentär på tv4 om kvinnor med hyperhydros- onormalt mycket svettningar. Stackars människor!!!

Sambon o jag åkte till Maxi och handlade lite sallad och grejer. Är så bra att handla sallad på Maxi för de säljer i lösvikt så man kan plocka ihop lite vad man vill ha i sin påse och får ju även exakt den mängd sallad man vill ha så slipper det bli för mycket så att man ändå får slänga det sen när det blivit för gammalt.

Idag är det återigen lite ruskigt väder här i Växjö så jag tänkte bjuda på två bilder på min stormlykta som jag fick av min underbara mamma i julklapp. Den första bilden är mest för att ni ska se storleken och på den andra bilden ser man det fina mönstret lite bättre. Den tredje bilden är på en annan lykta som Stoffe och jag fick i julklapp. I botten kan man ställa stora ljus och så finns det även värmeljushållare som man kan hänga i den. Har inte testat den med värmeljus än så får ta o göra det när det nuvarande ljuset brunnit ut.

           


Guten tag

Vad det är hemskt när man vaknar och känner sej riktigt seg och bara vet att dagen kommer att bli superdupertråkig!

Har inga storslagna planer idag utan det blir nog ganska likt de andra dagarna: diska, plocka undan, tvätta, dricka te, dricka kaffe, söka jobb, kolla på tv och läsa bloggar. Nu har jag ju iofs en egen blogg jag kan skriva lite i när jag har tråkigt:)

Vad har du för planer för dagen??

Nu ska jag ta min temugg och sätta mej i soffan och kolla vad Oprah ska prata om idag:)

So long!

Nya gardinerna



Hittade nya panelgardiner till köket innan idag. Inte världens finaste men med tanke på att de kostade 79 kronor så får de duga så länge iaf.. Det ser verkligen ut som att vårt kök är helt tomt om man kollar på bilden. Det är iofs absolut inte övermöblerat men det är iaf inte så illa som det ser ut:) Jakten på gardiner till vardagsrummet går dock vidare...

Jag ägnade även en stund till att organisera upp mina papper från a-kassa, arbetsförmedning, facket osv osv men hann inte bli riktigt klar innan vi åkte till Jonathan och Frida...

Nu är vi hemma igen och jag måste komma på vad som ska ätas till middag idag med:( Lika trist varje gång! Men nu har vi iaf påbörjat en matsedel för kommande vecka så imorrn blir det kycklingwok med äggnudlar...

So long!

Dagens mål

Snart bär det iväg till Citygross för att leta gardiner. Tvättade mina andra härom dagen då julgardinerna gjort sitt för i år men de var så fruktansvärt solblekta så nu behöver jag köpa nya.. Har kollat lite på Ellos och Jotex men inte hittat nåt som fallit mej i smaken så nu hoppas jag på Citygross. Vi har köpt panelgardiner där tidigare men nu hoppas jag på att hitta "vanliga" kanallängder eller liknande! Kanske kan jag även hitta några nya fina kaffekoppar:)

Senare idag ska vi hälsa på Frida, Jonathan och Isac. För er som följt min blogg tidigare så kan jag nu informera om att Jonathan och Frida alltså fått barn, en liten pojke, fast det förstod ni förhoppningsvis på namnet:)

Nu är det dags att åka!!!

Tjipp och välkommen!

Ja, då var det dags för ännu en ny blogg. Anledningen är helt enkelt att jag var tvungen då min andra var knuten till min jobbmejl och eftersom jag inte jobbar på Aditro längre så har jag inte längre tillgång till min mejl...

Då kan man ju fråga sej vad som hänt i mitt liv sen jag bloggade sist...

Jag var ju tidigare timanställd på Aditro och jobbade där på Glocalnets kundservice. Chefen och jag började under sommaren diskutera min framtid på företaget och i september fick jag ett vikariat. Mitt ansvar på jobbet har växt och växt och jag har trivts som fisken i vattnet. Allra bäst var alla mina underbara jobbarkompisar som jag aldrig kommer att glömma... Men jag inledde ju detta inlägget med att skriva att jag inte arbetar där längre och då kan man ju fråga sej varför eftersom jag trivdes så bra... Det är helt enkelt så att plötsligt en dag så kallas alla in till högsta hönset Jörgen som informerar oss om att hela produktionen flyttar till Östersund. Alla sitter som fågelholkar och fattar ingenting!!! Men, så var det alltså så jag arbetade min sista dag där den 15:e december. Vilken hemsk dag! Grät gjorde jag och sprang till slut nästan från kontoret för jag inte orkade med alla farväl så fick skriva ett avskedsmejl hemma istället:)

Innan slutet hann jag dock få förtroendet att åka upp till det nya kontoret i Östersund och utbilda de agenter som skulle ta över vår avdelning. Det är bland det roligaste jag gjort! Jag är en ganska ambitiös och bossig människa som älskar att ha rätt så jag trivdes ypperligt med jobbet som "den som kunde allt". Allt i Östersund var verkligen toppen; människorna, vädret, hotellet, kontoret och själva staden och hade det inte varit så förbaskat långt norrut så vet i fasen om jag inte hade stannat.. Eller ja, om jag hade fått med mej sambon dvs:) Min sista dag i Östersund lämnade jag med tårar i ögonen agenterna. Alla var så trevliga och de hade skrivit riktigt fina ord om mej i sina utvärderingar...

Oj, vad jag blir sentimental redan nu och jag har inte ens varit ifrån jobbet en månad än:) Fick mitt tjänstgöringsbetyg igår med och jisses vilka fina ord!! Som mamma uttryckte det: "Det kan inte bli så mycket bättre än så" och det stämmer nog ganska bra...

Jaha och vad händer nu då?? Inte ett skit ska jag få be att tala om!!! Det är ju inte direkt bara jag som är arbetslös i vårt avlånga land om man säger så:( Vi bor iaf i en ny fin lägenhet som jag måste visa lite bilder på nån dag.. Är ju dessvärre värdelös på att hantera kameran så får be Stoffe att fixa det!

Hoppas att du tittar in snart igen!

God fortsättning och många kramar
//Lene

RSS 2.0