God Jul!

Nu är det snart jul, vad skönt det ska bli!

När jag slutat ska vi ner till mamma och gänget. Där ska knäcken kokas (och ätas), granen ska kläs och så ska vi sällskapa som aldrig förr. Har dock inte fått riktiga julkänslor än. Meningen var att jag skulle få det igår men eftersom jag låste mej ute sent igår kväll när jag skulle skotta snö och Stoffe fick komma hem från jobbet 22.30 för att släppa in mej så blev det som det blev.

På juldagen ska vi fira jul hemma hos oss med pappa och gänget. Då blir det julsmörgås med Ris á la malta till efterrätt. Ska bli mysigt att visa Micke och Denise hur vi har fått det där hemma. De har ju inte varit där sen de hjälpte oss att flytta in.

Ska försöka ta lite bilder på vårt julfirande...

God Jul till er alla!


Tiden springer iväg

Vilken skön helg det blev! Hörde på radion i lördags eller söndags morse att räddningstjänsten i Trelleborg och Ystad plockat fram bandvagnar till ambulanspersonalen, shit! Då måste det vara knepiga vägar asså!

I lördags förmiddag åkte vi in till centrum för att fixa de sista små klapparna men eftersom det inte fanns några parkeringsplatser så struntade vi i det och åkte ut till Plantagen för att kolla gran. Hittade absolut inte någon som ens nästan dög så då bestämde jag mej för att vi faktiskt struntar i gran detta året. Den hade ändå fått stå inne i "matsalen" bland bara massa lådor och skit så vi väntar tills nästa år istället. Då jädra- vilken gran vi ska ha!

Blev tyvärr inga bilder tagna i helgen heller:( Hade en massa annat för mej, bland annat ligga framför brasan, kolla på Two and a half men, hänga ut jordnötter till pippisarna, fylla på pellets, laga mat och städa... Ikväll ska det bäras in pellets, men innan dess måste jag ta en sväng på stan. Ser inte alls fram emot det men det får gå, det är ju snart jul o allt!

Jisses, klockan är snart halv tre, vart har denna dagen tagit vägen???? Helt sjukt!

Change of plans

Det blir ingen tripp till söta Pernilla och dundergoa Daniel i helgen. Både Stoffe och jag är dunderförkylda, vägarna är som rena isgatan där nere i Skånelandet och vi har egentligen inte tid att åka nånstans. Tiden hade vi ju absolut tänkt ta oss men nu när vi inte är friska så kändes det inte riktigt rätt. Vill ju inte smitta dem helle, nu inför jul och allt.
Vi får helt enkelt hoppas att de ändå vill komma upp till oss över nyår.

Imorrn ska det handlas mat, gran och de sista små julklapparna. Ska försöka orka med att slå in julklapparna med, annars får det bli på söndag istället. No need to rush!

Väl hemkommen så ska jag ta o slappa. Måste se vad vi ska käka med...pust! Ska se om Stoffe vill ta med sig pizza hem, det hade varit riktigt gott!

Kram på er alla!

Hej

Jahopp, sitter här på jobbet och filosoferar. Idag är det lugnt med ärenden och det är ju en himla tur med tanke på hur mkt de har att göra. Jag däremot, jag har därmed mindre att göra. Har dock fått i uppdrag att hålla lite koll på samtliga avdelningar så att vi har koll på läget. Kommer bli sjukt svårt att försöka hålla ordning på alla, men man måste ju försöka.

Verkar dessutom som att jag blir anställd vid årsskiftet, och inte vid praktikens slut:) Några dagar extra blir det ju iaf.

Jag var ju på Plantagen och fixade ett anställningsavtal men nu kan jag inte minnas var jag la det:S Det kommer väl fram...

Nu är det strax lunch, najs! Är så rackans hungrig

Snö!

Gud vad mycket snö det har kommit och vilken skillnad den gör för både ljuset och humöret! Synd bara att det blir så halt... Skulle ju haft julfika hemma hos mej ikväll men detta blev inställt pga av sommardäck. Det får bli en annan gång helt enkelt. Kommer iaf att arrangera något till sommaren så att vi får plats allihopa:)

Ikväll ska jag istället försöka städa undan lite till hemma, det hade inte blivit in ljuv syn för mina fikabesökare ikväll men det hade de fått överleva. Nu slipper de ju se röran i bokhyllan och kaoset i blivande matsalen och jag hinner försöka få ordning på det. Glömde helt bort att sätta upp tomtarna igår med så det får jag fixa ikväll.

Vill slå in alla julklapparna med men vill ju inte göra det förrän granen är klar. Ska ju köpa den på fredag och sen kommer den in på söndag kväll om jag har lite tur. Frågan är ju om jag orkar vänta så länge? Har ju massa plats för julklapparna inne i matsalen så de kan ju ligga där fram tills granen är klar annars. Gud, vilket svammel! Stackars Stoffe som brukar få höra på mej när jag sitter och har mina små samtal med mej själv...

Måste även ta mig i kragen och lägga upp lite bilder här på bloggen med, är ju evigheter sen sist:( Tror det finns lite bilder hemma som är klara att lägga upp, för det blir ju så dåliga bilder när det inte är något dagsljus...

Ha en fortsatt trevlig dag och ta det lugnt i trafiken!

Good news everyone del 2

Japp, förra goda nyheten borde varit att jag fick praktikplats. Denna gången kan jag meddela något som är hundra gånger bättre, nämligen att jag kommer att få anställning på Bluegarden efter det att min praktik är slut den 5e januari!!! Can you belive it???

Igår fick jag ju sitta och fira själv i min ensamhet. Detta gjordes med diverse telefonsamtal, tv, te och sockerbulle. Helt ok för mej:)

Imorrn blir det Gbg....

Ha en trevlig lucia-helg!

Kallsvettig väntan...

Skulle haft mitt PM-samtal vid 11 men chefen ringde och flyttade fram det. Samtalen har tydligen tagit ca dubbelt så lång tid som han trott så nu är det lite halvkaotiskt med tiderna. Jag ska iaf ha mitt samtal nu i eftermiddag, efter kl 15 troligtvis. Vi ska ha lite kontorsinformation 13-15 och slutar det tidigare så kan man ju alltid ta det då. Det visar sej. Jag är iaf sjukligt nervös idag! Vill bara ha det där samtalet avklarat. Jag försöker lugna ner mej genom att andas djupt och tänka tankar som "Det ordnar sej", "Jag kan alltid jobba på Plantagen igen" eller "Jag hittar något annat"... Visst stämmer kanske det, men jag vill vara kvar här.
Fick mejl från mamma, hon kan inte jobba för hon sitter och håller tummarna. det tyckte jag var gulligt:)

Om tjugo minuter är det lunch, ska bli spännande att se om jag får i mej nån mat.


Övertrötthet

Nu får snön snart ta o komma, jag behöver lite ljus snö! Det är så mörkt och trist hela tiden:(

Har varit kolossalt trött nu i flera veckor och det verkar inte hjälpa hur mycket jag än sover... Hoppas att det ordnar upp sig.
 
Nog med gnäll nu...
Imorrn ska jag ha PM-samtal med chefen och han sa igår att vi ska diskutera min framtid så nu tycker jag att vi allihopa håller tummar och tår och annat valfritt för att det här går vägen. Skulle vara skönt att få berätta för pappa att jag faktiskt fått jobbet med tanke på hur negativ han varit hela tiden!

På lördag bär det av till Göteborg med älsklingen (såklart) och så Jonathan, Frida och Isac. Stoffe och Jonathan ska gå på In Flames-konsert och på söndagen ska de på Universeum. Frida, jag och Isac ska käka god middag på lördagskvällen, och sen gå på julmarknad på Liseberg på söndagen. Ska bli skönt att komma iväg lite, även om man blir lite stressad över allt man ska göra inför julen.

Helgen efter det ska vi till Skåne-landet och hälsa på Daniel och Pernilla. Var först meningen att vi skulle åkt dit och julbakat förra helgen men det hanns lixom inte med + att vi behövde en lugn helg efter (och innan) all stress.

Nu är lunchen slut, ha det najs 


Det var den helgen det...

Måndag morgon igen, regnig som attan var den! Tur att man har ett jätte-paraply så man slipper bli blöt. Fick åka med jobbarkompisarna till jobbet idag med, vilket innebar lite sovmorgon. Jag åt till och med frukost innan jag begav mej iväg:)

I fredags hade vi jättetrevligt på julfesten, bäst var risalamaltan! Outstanding!

I lördags åkte vi in till stan på förmiddagen och så strosade vi runt där ett tag. Sen vidare ut till Plantagen för att handla diverse. Lovade att de skulle få lussekatter på söndagen...

Igår åkte vi in till Plantagen och lämnade lussekatter och pratade lite med Charlotta som passade på att fika när vi kom så lägligt:) Sen bar det av vidare mot Ikea där vi hittade lite smått och gott. Bland annat så blev det kaffekoppar med fat till. Ser lite snyggare ut om man bjuder på middag än de bauta-muggarna vi annars använder till vardags.

Nu är klockan snart lunch. Då ska jag bege mej ut i regnet igen och så kommer jag ju inte in för jag har ingen nyckel. Alltid lika spännande...eller inte!

På torsdag är det dags för PM-samtal och då får jag förhoppningsvis veta om jag får vara kvar här eller inte. Jag får anstränga mej för att inte bita på naglarna om man säger så. Får ont i magen så fort jag tänker på det, pust!

Julefest

Om en timme slutar vi för denna veckan och vid 17.30 går bussen mot Ingelstad. Där ska vi ha julfest med jobbet och det ska bli riktigt trevligt. Förutom det faktum att jag kommer hem senare till Stoffe och att det verkar som att ett munsår är på gång. Eller det känns mest som ett sår, det lixom pirrar i läppen och det har jag hört på reklamerna för alla salvor som finns. Man ska ju behandla redan när det pirrar men jag har ju dessvärre ingen salva:( Håller tummarna för att det inte är nåt mer än en liten ettrig finne eller liknande.

Imorrn blir det en tur på stan och sen fixande hemma. Ska passa på att hälsa på Tessan när hon jobbar på Inspiration med. Förhoppningsvis hittar jag även nån julklapp, det hade varit najs!
På söndag har jag bestämt att jag ska baka lussekatter. Kom gärna och fika då för jag får inte plats med alla lussekatterna i frysen:)


Brr, it´s cold out there

Hello good friends, and others:)

Nej, det blir på svenska även idag...

Det jag ville kolla till med dagens rubrik är följande: Jisses vad kallt det var i morse! Fick stå mer än en kvart och vänta på bussen inne i stan med och då hann man ju frysa ganska ordentligt en stund. Kroppen och knoppen är inte van vid att det är så kallt och friskt ute. Här i Växjö är det ju alltid regn och blåst annars...

Idag har tiden gått fort. Mest beror det på problem med våra system så att jag fått sköta det som egentligen ska gå automatiskt manuellt istället och det tar ju, precis som det låter, längre tid.

Ikväll ska det diskas och tvättas. Detta tänker jag överleva genom att köpa med mej nåt fika hem

Ha det

Nehepp, skit i det då

Inga tips har inkommit under dagen och tack vare detta har jag suttit här uttråkad! Nej, mestadels så har jag haft att göra men det räcker att det blir en sekund ledigt så blir jag ofantligt uttråkad och det är inte bra. Tur att jag kan sitta och mejla lite med Tessan. Antar att ni inte tipsat mej om nåt för att ni har innehållsrika liv om dagarna och således inte sitter vid datorn. Men ikväll skulle jag uppskatta om ni tog er tid att skriva ett litet tips:)

Imorgon är det onsdag och då är det Grey´s. Jag har dock inte sett det på två veckor och nu känns det lite svårt att ta igen det. Antingen så skiter jag i att kolla på det även denna veckan eller så skiter jag i att jag har missat två veckor och hoppas att jag fattar ändå... Det får visa sig imorrn hur jag känner.

Fan vilket meningslöst inlägg men det fördriver iaf några minuter. Nu är det en halvtimme tills jag får gå hem för dagen och då ska jag bege mej till affären. Ska försöka handla kött och potatis innan bussen går hem för idag blir det köttgryta.

Nu får det vara nog med rappakalja....
Ha en fortsatt trevlig kväll

Husägare och inte hyresgäst längre!

Jag har varit på jobbet i ca en timme nu.. Det händer inte massor så jag har redan hunnit kolla alla bloggar och nyhetssidor som jag brukar kolla. Jag behöver därför tips på nya sidor där jag kan sitta och läsa och förhoppningsvis roas av det skrivna ordet.

För övrigt... Lägenhetsbesiktningen genomfördes igår utan problem, sköönt!

Helgen var underbar!
I fredags var det "kalas" i Eringsboda för Stoffes systerson fyllde år. Efter det åkte vi ner en snabb sväng till mamma och gänget. Blev lite Idol-tittande och sen åkte vi hem igen. Var hemma vid 21-tiden tror jag. Kollade lite på Two and a half men, sen somnade jag på soffan.

Lördagen spenderades med flyttstädning, den sista på mycket mycket lång tid! Nu får det vara nog med flyttande!! Vi var klara runt tre på eftermiddagen och körde hem en sväng med lite grejer. Eller ja, det var massa grejer. Det stod ju ett akvarie kvar i lägenheten så det upptog två rundor med bilen och så blev det en runda till för att få med alla städgrejer hem. Innan vi åkte hem sista rundan hann vi även handla lite mat så vi hann med mycket den dagen. Har ingen aning om vad vi gjorde på kvällen. Jag vet att jag satt och svor över alla som satt upp sina adventsljusstakar innan första advent- det är inte ok i min värld! Jag nöjde mej med att dra upp mina lådor med ljusstakar, gardiner och dukar så att det var förberett och klart på söndagen. Nu minns jag även att jag städade hemma i huset efter vi kommit hem från flyttstädningen- man kan tro att jag var dopad eller nåt ju!

söndagen var jag mer produktiv är jag varit på länge. Hann med en himla massa! Jag satte upp ljusstakar, strök gardiner och hängde upp dessa (vilket jobb!), var ute i trädgården och planterade lite lökar, lagade middag, fixade adventsfika med glögg, pepparkakor och julmust och till sist så gick vi en sväng på julskyltningen.

RSS 2.0